Kameraslide

Kameraslide

C. K. 19. august 2019

Dette er en timelapse camera slide. Det betyr at et kamera skal bevege seg bortover en «slide» som vi har laget, og ta bilder på intervaller. Dette vil gå over lang tid, slik at man får en effekt som fanger opp bevegelse av objekter som man vanligvis ikke ser beveger seg. Eksempler på slike objekter kan være skyer, blomster og nattehimmelen. Det ble utviklet elektronikk som skal styre kamerabevegelsen med forhåndsinnstilte parametre. Disse blir tastet inn og vist på en skjerm. Kamera blir trigget av elektronikken til å ta bilder etter de innstilte parametrene.

Ferdig kameraslide-system

Hele systemet med kamera og elektronikk montert på sliden, er vist i dette bildet.

Styringspanelet og motorelektronikken er vist i bildene under. Komponenter er overflatemonterte for motorelektronikken og det er brukt Atmega som mikrokontroller. Denne er programmert i Arduino og kjører meny-systemet som vist på styringspanelet.

Meny-systemet vist på displayet, er utformet som vist i dette bildet. Her kan man velge mellom «timelapse» eller «video» modus. Forskjellen er om det blir tatt bilder, eller filmet. Arduino-koden kan finnes på GitHub: https://github.com/mariugul/Timelapse-Arduino-Software

Nedlastninger

Rapporten kan lastes ned for flere detaljer om prosjektet og komponentene som er brukt her https://www.mariusck.com/nedlastninger/.

Bidrag

Prosjektet ble utført av meg og Ole Grendal. Utstyret blir brukt av Ole Grendal i hans firma Grendal Foto og Film http://www.grendal-fotofilm.no/.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *